Porezna olakšica za samohrane roditelje / Entlastungsbetrag für Alleinerziehende

Porezna olakšica za samohrane roditelje / Entlastungsbetrag für Alleinerziehende

Prilikom utvrđivanja poreza na dohodak posebno se vodi računa o samohranim roditeljima. Njima pomaže porezna olakšica za samohrane roditelje. Riječ je o dodatnom poreznom odbitku u godišnjem iznosu od 4260 eura. Za drugo i svako naredno dijete porezna olakšica za samohrane roditelje povećava se za 240 eura po djetetu.

Porezna olakšica za samohrane roditelje automatski se uračunava u poreznom razredu II (Lohnsteuerklasse II), tj. poreznom razredu za samohrane roditelje. Na zahtjev, povećane iznose za svako naredno dijete upisat će Vam nadležna Porezna uprava (Finanzamt) kao porezni odbitak u Vašu poreznu karticu. Ukoliko navedeni porezni odbici nisu uzeti u obzir prilikom mjesečnog oporezivanja plaće, porezno rasterećenje ostvaruje se podnošenjem godišnje prijave poreza na dohodak nadležnoj Poreznoj upravi.

Daljnje detaljne informacije o pojedinačnim davanjima i potporama možete pronaći na web- stranicama Saveznog ministarstva za obitelj kao i na portalu za obitelji.

Koristite i informativnu aplikaciju Saveznog ministarstva za obitelj kojom na osnovi malog broja podataka možete saznati koja obiteljska davanja dolaze u obzir za Vas.

Izvor: Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.