To se mijenja u lipnju! / 2. dio

Potrošači pazite!

To se mijenja u lipnju! / 2. dio

Pokreće se novi program subvencioniranja izgradnje za obitelji s niskim i srednjim primanjima,
postoji kulturna propusnica za mlade, a željeznice više ne moraju uvijek plaćati odštetu u slučaju kašnjenja.
Ovo i drugo vas čeka u novom mjesecu.

Prestaje lakši pristup naknadama za kratkoročni rad (Kurzarbeit)

Tvrtke mogu iskoristiti prednosti lakšeg pristupa beneficijama za skraćeno radno vrijeme do 30. lipnja 2021. To se također odnosi i na privremeni rad. Naknada za skraćeno radno vrijeme i dalje se može isplatiti do ovog datuma ako je najmanje deset posto – umjesto uobičajene jedne trećine – zaposlenika pogođeno gubitkom plaće.

Praznici u lipnju

Živite u Baden-Württembergu, Bavarskoj, Hessenu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Porajnju-Falačkoj i Saarlandu. Oni koji rade ovdje obično mogu ostati kod kuće na Tijelovo. Blagdan je 8. lipnja (četvrtak). Ako ovdje uzmete slobodan dan, imate ukupno četiri slobodna dana. Razdoblje: 8. lipnja (subota) do 11. lipnja (nedjelja).

Financiranje klimatski prihvatljive gradnje za obitelji s niskim i srednjim primanjima

Od 1. lipnja 2023. bit će nova promocija vlasništva nad kućama za obitelji koje žele izgraditi ili kupiti kuću prihvatljivu za klimu u obliku jeftinog KFW kredita. Uvjet: oporezivi prihod do 60.000 eura godišnje i najmanje jedno malodobno dijete u kućanstvu. Prema Federalnom ministarstvu za stanovanje, urbanizam i izgradnju, planirani su iznosi kredita do najviše 240.000 eura po obitelji. Subvencija, kao što je bio slučaj s Baukindergeldom, nije predviđena u sklopu financiranja.

Kulturna karta za mlade

Kako bi podržala i mlade i kulturu, savezna vlada će sredinom lipnja 2023. u Njemačkoj uvesti kulturnu propusnicu, po uzoru na druge europske zemlje. Svi mladi koji žive u Njemačkoj i 2023. godine napune 18 godina dobit će budžet od 200 eura koji mogu iskoristiti za ulaznice, knjige, CD-e, ploče i još mnogo toga. Proračun se može iskoristiti dvije godine na kulturpass.de, koji je dostupan kao aplikacija i web stranica. Od sredine lipnja trebala bi biti moguća registracija putem digitalne platforme putem online ID procesa.

Kulturni pružatelji mogu se registrirati na platformi i ondje nuditi koncerte, kazališne i kino predstave, na primjer. Registracija je ograničena na lokalne kulturne pružatelje. Velike prodajne platforme i tvrtke za online naručivanje poštom su isključene. Ako bude uspješan, program se može otvoriti mladima od 16 do 17 godina u drugom koraku.

Microsoft ukida podršku za Windows 21H2

Zadnja sigurnosna ažuriranja za Windows 10 u verziji 21H2 trebala bi biti objavljena 13. lipnja. Nakon toga više nema sigurnosnih ažuriranja za sustav. Ali još uvijek se može koristiti. Nakon tog datuma uređaji s ovom verzijom više neće primati mjesečna ažuriranja sigurnosti i kvalitete koja pružaju zaštitu od najnovijih sigurnosnih prijetnji.

Na snagu stupa ljetni vozni red vlakova

Od 9. lipnja za Deutsche Bahn (DB) i ostale prijevozničke tvrtke primjenjivat će se ljetni vozni red. Vrijedi do 9. prosinca 2023. Uz malu izmjenu voznog reda ljeti, postoje samo manje prilagodbe voznog reda DB. Za ljetni red vožnje karte se uvijek mogu rezervirati šest mjeseci unaprijed. Ovdje nema posebne opcije rezervacije karata. Budući da se vozni redovi neće značajno mijenjati ovom promjenom voznog reda, karte je moguće rezervirati i do 6 mjeseci unaprijed i tako uštedjeti.

Izvor: ntv.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.