Mladi muškarci – zastarjeli uzori / 1.dio

Anketa o muževnosti

Mladi muškarci – zastarjeli uzori / 1.dio

Biti sportski, zarađivati ​​dovoljno novca, biti glavni u vezi – prema jednoj anketi,
to je dio slike muškosti za mlade muškarce u Njemačkoj.
Ide čak i do prihvaćanja nasilja nad ženama.

U Njemačkoj se muškost očito još uvijek oblikuje tradicionalnim uzorima, čak i među mlađim ljudima. Prema istraživanju organizacije Plan International, polovica osoba od 18 do 35 godina sebe u vezi vidi kao “pružatelja” koji ima riječ. Trećina njih smatra da je fizičko nasilje nad ženama u redu.

Prema tome, 33 posto ispitanih muškaraca izjavilo je da im je “prihvatljivo” ako povremeno “oklizne ruke” u svađi s partnericom. 34 posto već je postalo nasilno prema ženama kako bi im usadili poštovanje, navodi se.

Očekuje se jasna raspodjela uloga

Prema istraživanju, uloge u heteroseksualnim vezama kod mladića su jasno podijeljene: muškarac zarađuje novac, žena obavlja kućanske poslove. Svojom zadaćom to vidi 52 posto ispitanih. Partner je uglavnom odgovoran za kućanske poslove. Gotovo polovica smatra da je važno imati posljednju riječ u vezi pri donošenju odluka, a gotovo 40 posto mladića voljelo bi da im partnerica ostavi po strani vlastite zahtjeve kako bi im čuvala leđa. Otprilike isti broj ispitanika ne bi otišao na roditeljski dopust dulje od nekoliko tjedana.

Prema istraživanju, svaki drugi mladić ne želi vezu sa ženom koja je već imala puno seksualnih partnerica. Istodobno, 37 posto smatra privlačnim spavati sa što više žena.

Ispitanici su skloniji biti protivnici homoseksualnosti. Gotovo polovicu uznemiri kada muškarci javno pokažu svoju homoseksualnost. Više od 40 posto navodi da muškarci koji im se čine ženstvenima dobije glupi komentar.

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.