Tajni sastanak desnice: Što znači izraz “remigracija”?

Tajni sastanak desnice: Što znači izraz “remigracija”?

N&P:D.A.

Nakon susreta desnih ekstremista i desnih populista u Potsdamu, kritike AfD-a stižu i s neobične strane: Marine Le Pen traži objašnjenje i prijeti ukidanjem zajedničkog kluba u EU parlamentu. Čelnica AfD-a Alice Weidel piše pismo – i opravdava izraz “remigracija”.

Alice Weidel je u pismu francuskoj desničarskoj populistici Marine Le Pen opravdala korištenje izraza “remigracija” u svojoj stranci. Riječ jednostavno znači primjenu postojećih zakona u Njemačkoj, tvrdi Weidel u pismu. Povodom tajnog sastanka u Potsdamu, čelnik AfD-a optužuje njemačke medije za “laži” i “manipulaciju” s ciljem slabljenja AfD-a pred predstojeće izbore.

Weidel se prošlog tjedna u Parizu sastala s voditeljicom parlamentarne skupine desničarskog populističkog Rassemblement National (RN), Le Pen. Prema informacijama RN, Weidel se obvezala na pisana “pojašnjenja” o stavovima svoje stranke nakon izvješća o sastanku u Potsdamu.

Prema istraživanju mreže Correctiv, političari AfD-a, članovi desničarske konzervativne Values ​​​​Union, desničarski ekstremisti i poduzetnici okupili su se u hotelu u studenom 2023. kako bi razgovarali o protjerivanju milijuna ljudi imigrantskog podrijetla iz Njemačke .

Weidel pokušava diskreditirati izvještavanje

Martin Sellner, dugogodišnji glasnogovornik austrijskog desno-ekstremističkog “Identitarnog pokreta”, na sastanku je predstavio plan takvog masovnog protjerivanja, eufemistički nazvanog “remigracija”. Le Pen se tada jasno distancirao od AfD-a i zaprijetio ukidanjem zajedničkog kluba u EU parlamentu. AfD i RN pripadaju frakciji Identitet i demokracija u Europskom parlamentu.

Weidel je u pismu Le Pen napisala da je Correctiv o sastanku izvijestio s “dramatizacijama i lažima” ​​te da su napravljene i “podmukle usporedbe”. Ovakav prikaz prihvatili su “gotovo svi mediji”. Predsjednica AfD-a je dalje napisala da je ovo dobrodošla prilika za “nepopularnu ljevičarsku vladu” da skrene pozornost sa stvarnih problema zemlje.

Correctiv je nedavno dobio pravni spor na Hamburškom regionalnom sudu u dvije od tri točke koje je iznio odvjetnik Ulrich Vosgerau, član CDU-a i sudionik tajnog sastanka u Potsdamu. U jednoj rečenici istraživanja bio je u pravu. No, to nije utjecalo na središnju temu teksta Correctiv, izvješća o masovnim protjerivanjima.

Izvor: n-tv.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.