Dobavljač automobila Eissmann podnio zahtjev za stečaj / 1000 zaposlenika se odpusta

Dobavljač automobila Eissmann podnio je insolvenciju / 1000 zaposlenika se odpusta

N&P:D.A.

Eissmann Group Automotive podnijela je zahtjev za stečaj. To utječe na oko 1000 zaposlenika na tri lokacije u Bad Urachu, Geri i Pirni. Tvrtka navodi nekoliko razloga za drastičan korak.

Švapski dobavljač automobila Eissmann Group Automotive podnio je zahtjev za bankrot. Tvrtka sa sjedištem u Bad Urachu rekla je da je uprava podnijela zahtjev za otvaranje stečajnog postupka za holding kompaniju pri nadležnom lokalnom sudu u Tübingenu. Redoviti stečajni postupak također je podnesen stečajnom sudu u Tübingenu u srijedu za glavne njemačke podružnice grupe. Očekuje se da će stečajni postupak biti otvoren 1. svibnja, rekao je glasnogovornik privremenog stečajnog upravitelja.

Poslovanje u sjedištu u Bad Urachu, kao iu podružnicama u Geri u Tiringiji i Pirni u Saskoj trebalo bi se nastaviti što je moguće glatko. U Tiringiji je tvrtka 2013. godine preuzela dobavljača automobilske industrije Dagro. U Saskoj je 2021. inkorporirao stručnjaka za plastiku Minda KTSN. O nelikvidnosti je obaviješteno gotovo 1000 zaposlenika na tri lokacije.

Cilj je restrukturirati cijelu grupu. Dosadašnje mjere ne bi mogle kompenzirati recesiju, povećanje energetskih i materijalnih troškova te povećanje kamatnih stopa. Opuštanja nema na vidiku. “S obzirom na izvanredne kratkoročne gubitke u zaradi i likvidnosti, bilo je ekonomski i strateški neophodno podnijeti zahtjev za redovni stečajni postupak za tvrtke Eissmann u Njemačkoj.” S prijavom počinje nova era za grupu.

Tvrtka zapošljava 5000 ljudi diljem svijeta. U prošloj poslovnoj godini grupa je navodno uprihodovala 450 milijuna eura. Zatraženi postupci ne utječu na tvrtke i lokacije izvan Njemačke. Za njih nije pokrenut stečajni postupak. Grupa Eissmann opskrbljuje njemačke i međunarodne proizvođače automobila komponentama za unutrašnjost vozila. Tvrtka je osnovana 1964. godine.

Izvor: ntv.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.