Dulje putovanje na posao za korisnike naknade za građane (Bürgergeld 2)

Dulje putovanje na posao za korisnike naknada građana
N&P:D.A.

Svatko tko prima građansku naknadu ubuduće će po svemu sudeći morati prihvaćati poslove s ukupnim putovanjem do tri sata. Prema medijskim izvješćima, savezna vlada planira ove i druge mjere kako bi zaposlila više ljudi.

Korisnici naknada građana ubuduće će morati prihvatiti poslove s dnevnim putovanjem do tri sata. To je očito ono što predviđaju novi planovi savezne vlade.

Sukladno tome, odbijanje razumnog rada također bi trebalo biti kažnjeno povećanim smanjenjem naknada; rad na crno također može dovesti do smanjenja.

Rad na 31 stranici dostupan je novinskoj agenciji dpa. Ove i druge mjere dio su takozvane inicijative za rast koalicije semafora, navodi se.

Dulje vrijeme putovanja trebalo bi biti moguče

“Bild am Sonntag” je prvi izvijestio o aspektu novca građana.

“Kako bi se održalo prihvaćanje usluga i zaposlilo više pogođenih ljudi, potrebno je ponovno ojačati načelo obzira”, navodi se.

U skladu s tim, ako radite više od šest sati dnevno, ubuduće morate prihvatiti ukupno vrijeme putovanja od tri sata (tamo i natrag).

Ako radite manje sati, putovanje na posao je 2,5 sata.

Osim toga, službe za zapošljavanje trebale bi tražiti posao u radijusu od 50 kilometara od prebivališta korisnika naknade.

Stroža pravila kod odbijanja ponuđenog rada

Kako prenosi i dpa, SPD, Zeleni i FDP žele pooštriti obveze primatelja beneficija na suradnju.

“Svatko tko odbije razuman rad, obuku ili mjere integracije bez dobrog razloga, morat će očekivati ​​povećanje rezova u beneficijama građana”, piše list.

Savezna vlada će uvesti jedinstveni iznos i trajanje umanjenja od 30 posto za tri mjeseca.

Kako javlja dpa, primatelji naknada koji su u kratkom roku dostupni tržištu rada ubuduće će se također jednom mjesečno morati osobno javljati nadležnom tijelu.

U buduće bi se neprijavljeni rad primatelja građanskih naknada trebao kažnjavati kao prekršaj iz službe i dovesti do smanjenja naknada za 30 posto na tri mjeseca.

Prije nego što se može tražiti novac građana, oni koji su pogođeni trebaju prvo potrošiti vlastitu imovinu. Međutim, mirovinsko osiguranje ostaje isključeno iz ovoga.

Semafor također želi dodijeliti više poslova od jednog eura osobama koje opetovano odbijaju mjere za integraciju u tržište rada.

Savezni ministar pravosuđa Marco Buschmann također je komentirao: “Svatko tko dobrovoljno radi više ima više neto prihoda.

Svatko tko ne želi raditi iako bi mogao, bit će suočen sa strožim pravilima o novcu građana”, napisao je na platformi X naglasio: “Ovo je socijalno pravedno i ekonomski pametno u vremenima manjka radne snage.”

Rad nakon dobi za umirovljenje trebao bi postati privlačniji

Prema Bild am Sonntagu, semafor koalicija također želi prekovremeni rad i rad nakon umirovljenja učiniti privlačnijim u svom katalogu mjera za inicijativu rasta.

U tu svrhu više se ne bi trebali plaćati porezi i pristojbe na plaćeni prekovremeni rad, stoji u izvješću. U poduzećima s kolektivnim ugovorom to se odnosi na prekovremeni rad iznad 34 radna sata tjedno, a u poduzećima bez kolektivnog ugovora od 41. radnog sata.

Prema izvješću, semafor također želi promovirati povećanje redovnog radnog vremena: ako zaposlenik na nepuno radno vrijeme poveća radno vrijeme i dobije bonus od poslodavca, dobiva porezne olakšice. Visinu poreznog popusta još treba razjasniti.

Tvrtke s kolektivnim ugovorima također bi trebale dobiti iznimke od maksimalnog dnevnog radnog vremena.

Novine također navode da bi trebala postojati i opcija radnog vremena temeljenog na povjerenju, s kojim se zaposlenici i tvrtke odriču tehničkog bilježenja radnog vremena.

Svatko tko želi nastaviti raditi kao umirovljenik ne bi trebao imati samo mogućnost isplate poslodavcevog udjela u nezaposlenosti i mirovinskog osiguranja, već bi trebao imati i mogućnost izbora bonusa za odgodu mirovine.

Zaposlenik koji radi preko starosne granice dobiva jednokratnu isplatu u visini mirovine koja bi mu inače bila isplaćena.

U petak su kancelar Olaf Scholz, ministar financija Christian Lindner i ministar gospodarstva Robert Habeck postigli napredak u svojim tjednima pregovora o proračunu za 2025. i paketu rasta.

Međutim, rasprava između vladajućih stranaka nastavila se i nakon toga.

Izvor: tagessschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.