Koji su troškovi pri kupnji kuće u Njemačkoj /3.dio

Koji su troškovi pri kupnji kuće u Njemačkoj /3.dio

Na cijenu nekretnine dodaju se i mnogi drugi troškovi koji vrlo brzo poskupljuju kupnju. koji su oni.
A koliko kuće zapravo možete priuštiti?

Preporučuje se 20 do 30 posto vlastitog kapitala

Osim onoga što ide na račun svaki mjesec, može postojati i ušteđevina, naslijeđeni novac ili druga imovina koja se može koristiti za kupnju. To uključuje novac koji se nalazi u ugovorima o štednji, dionicama, štednim knjižicama ili računima. Sva ta sredstva imaju važnu ulogu u financiranju nekretnine. Jer bez vlastitog doprinosa to najčešće nije moguće.

Stručnjaci uglavnom preporučuju da tzv. temeljni kapital pokriva 20 do 30 posto troškova kupnje uključujući i dodatne troškove kupnje. Za nekretninu od 400.000 eura plus dodatne troškove od 40.000 eura, potreban je kapital između 88.000 i 132.000 eura. Svatko tko ima malo ili nimalo ušteđevine plaća više za financiranje – ili uopće ne dobije kredit jer banka smatra da je rizik od mogućeg neplaćanja prevelik.

Koliko kuća u konačnici može biti skupa ovisi o roku kredita, kamatnoj stopi kredita i vašim prihodima. Na internetu postoji nekoliko kalkulatora koji određuju koliko skup zajam može biti na temelju ovih čimbenika. Postoje i jednostavna pravila: na primjer, mjesečna stopa ne smije biti veća od 30 do 40 posto neto prihoda kućanstva ili da nekretnina, uključujući dodatne troškove, ne smije koštati više od osam puta više od godišnjeg neto prihoda kućanstva . Ako obitelj ima neto ukupno 50.000 eura godišnje

Izvor: tagesschau.de

One thought on “Koji su troškovi pri kupnji kuće u Njemačkoj /3.dio

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.